Jogurttijäädyke
Kolatun Juustolan Ahon jogurteissa on makuja monenmoisia, jokaiselle jotakin ja taatusti mieluisia. Kuningatar-, lakka-, vanilja-, puolukka-, raparperi-, mansikka-, maustamaton- ja vadelmajogurtti.
Jogurtille tarvitset kaveriksi rahkaa ja sekoittamista varten kulhon sekä sähkövatkaimen.
500 g Ahon jogurttia (Kolatun Juustola)
500 g rahkaa
- Vatkaa jogurtti ja rahka sekaisin.
- Ota pikkukulhoja. Jos haluat voit ropsautella kulhojen pohjalle hasselpähkinärouhetta ja niiden päälle lusikoit sitten jogurttirahkaseoksen. Voit halutessasi jäädyttää myös koko seoksen isommassa kulhossa.
- Kelmutetut pikkukulhot tai iso kulho laitetaan pakastimeen ja pidetään siellä yön yli.
- Herkkuhetkeä varten jogurttijäädykkeet otetaan reipas tunti aiemmin pakasteesta. Kun jäädyke on hyvin lusikoitavaa koristele ne esim. marjoin, pähkinöin, sitruunamelissan lehdin…
- Makuvalintasi Ahon jogurteista on sinun ja voipa ennen jäädyttämistä seokseen murustella oman mielen mukaan vaikka karkin tai keksinmurusia, granolaa, hedelmien paloja…
Reseptin luonut Saariston Martta